سفارش تبلیغ
صبا ویژن

طب قرآنی و طب اسلامی ایرانی
 
قالب وبلاگ

?

واژه شالازیون از یک کلمه یونانی به معنی تورم کوچک گرفته شده است.
شالازیون، تورمی کیستی در پلک میباشد که در اثر التهاب مزمن یکی از غده-های کوچک تولیدکننده چربی (غدد میبومین) که در پلک-های بالا و پایین قرار دارند به وجود می آید.

شالازیون, درمان شالازیون, گل‌مژه چیست

 گل‌مژه چیست؟
شالازیون گاهی با گل مژه که آن هم تورمی در پلک است، اشتباه گرفته می شود. گل مژه عفونت التهابی حاد فولیکول مژه است که تورم قرمزرنگی را در نزدیکی لبه پلک ایجاد می‌کند. گل مژه به طور معمول طی حدود یک هفته بهبود می یابد.

شالازیون معمولاً یک واکنش التهابی در برابر ترشحات چربی به‌دام افتاده میباشد و باکتری در ایجاد آن نقشی ندارد, هرچند ممکن است شالازیون به طور ثانویه دچار عفونت باکتریایی بشود. شالازیون در مقایسه با گل‌مژه، دورتر از لبه پلک روی می دهد (گرچه می توان تورم تدریجی را در نزدیکی لبه پلک حس کرد) و نوک آن بیش تر به سمت داخل یا به طرف بینی است. شالازیون گاهی می تواند باعث تورم ناگهانی کامل پلک گردد.

 شالازیون, درمان شالازیون, گل‌مژه چیست

شالازیون, درمان شالازیون, گل‌مژه چیست

شالازیون چگونه درمان می شود؟
شالازیون کوچک و بدون علامت ممکن است خودبه خود برطرف شود اما معمولاً بدون درمان از بین نمی رود. اگر شالازیون بزرگ باشد ممکن است با مختل کردن شکل چشم و ایجاد آستیگماتیسم، باعث تاری دید شود. شالازیون ممکن است با یکی یا ترکیبی از روش های زیر درمان گردد:

قطره آنتی بیوتیک و قطره یا تزریق استرویید

کمپرس گرم: کمپرس گرم ممکن است به شیوه های گوناگون به کار گرفته شود. ساده‌ترین روش, قرار دادن پارچه حوله ای تمیز و خیس شده با آب گرم بر روی پلک بسته، به مدت 10-5 دقیقه، 4-3 بار در روز می‌باشد. برای دست‌یابی به حرارت کافی، پارچه حوله‌ای را چندین بار با آب گرم خیس کنید.

ماساژ یا فشار دادن ترشحات غده ای

جراحی : عمل جراحی شالازیون جهت خارج کردن ترشحات، معمولاً از پشت پلک انجام می‌شود

شالازیون, درمان شالازیون, گل‌مژه چیست

شالازیون, درمان شالازیون, گل‌مژه چیست

شالازیون معمولاً به درمان خوب جواب می‌دهد اما برخی مستعد تشکیل دوباره شـالازیون هستند که در این افراد باید علت آن برطرف گردد. از آن‌جا که عمل جراحی مکرر شالازیــون می‌تواند سبب اختلالات اشک و مضرات دیگر شود، ادامه درمان ضروری است. چنانچه شالازیون چندین بار در یک ناحیه ایجاد شود، چشم‌‌پزشک ممکن است برای بررسی از نظر مشکلات جدی تر، اقدام به نمونه برداری (بیوپسی) نماید.


[ شنبه 92/7/13 ] [ 8:55 عصر ] [ بهزاد دادده قلعه جوق ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By SibTheme :.

درباره وبلاگ

موضوعات وب
امکانات وب


بازدید امروز: 72
بازدید دیروز: 6
کل بازدیدها: 466681